وکیل خانواده در ایران
ضرورت همراهی یک وکیل خانواده در ایران در مشکلات و دعاوی خانوادگی چیست و وکیل خانواده مناسب چه ویژگیهایی باید داشته باشد؟
وکیل خانواده در ایران یکی از مهمترین متخصصین حقوقی است که در مسائل پیچیده و حساس خانوادگی، مانند طلاق، مهریه، حضانت فرزند و نفقه، نقش اساسی ایفا میکند. در دنیای پیچیده و پر از چالشهای امروز، دعاوی خانوادگی میتواند از جمله حساسترین و پیچیدهترین مسائل حقوقی باشد؛ باتوجه به آنکه در مواجه با مسائل خانوادگی باید از قواعد و مقررات سخت و خشک حقوقی تا حد امکان اجتناب نموده و گامهایی که در این راستا برداشته میشود به سبب اولویت حفظ کیان خانواده باید با احتیاط و دوراندیشی بسیار باشد؛ انتخاب وکیل خانواده متخصص و مجرب که مسلط به مسائل خانوادگی است و به عواطف و بنیان خانواده نیز توجه کافی دارد؛ نقش حیاتی در حفظ حقوق فردی و قانونی شما خواهد داشت. در این مقاله شما را با وکیل خانواده، زمینههای کاری او و نحوه انتخاب وکیل خانواده آشنا خواهیم نمود.
ضرورت وجود وکیل خانواده در ایران
ضرورت وجود یک وکیل خانواده در دعاوی خانوادگی بدان سبب است که مسائل خانوادگی نهتنها واجد جنبه حقوقی بلکه دارای جنبههای احساسی و روانی نیز میباشد. از اینرو طرفین به احتمال زیاد قادر به کنترل احساسات و پیمودن مسیر عقلانی و به دور از جنگ و جدال نخواهند بود، بنابراین وجود یک وکیل و مشاور متخصص خانواده که مسائل حقوقی را در کنار تلاش جهت برقراری سازش مطرح نماید از ضروریات حفظ کیان خانواده از جمله آرامش فرزندان در کنار برقراری تعهدات و حقوق طرفین به درستی میباشد.
در موضوع عدم سازگاری زوجین با یکدیگر و تصمیم بر جدایی در وهله اول، وظیفه یک وکیل خانواده آن است که به بررسی شرایط موجود و میزان اختلافات طرفین و مهمتر از همه وجود فرزند مشترک یا عدم داشتن فرزند پرداخته تا متناسب با آن به طرفین مشاورههای لازم را داده و سعی در حل مشکل و ایجاد سازش با یادآوری تعهدات و حقوق زوجین نماید که نهایتا در صورت عدم سازش وارد مراحل طلاق شده که در این زمینه تلاش جهت دور نمودن خانواده از چالش و درگیری از اولویت برخوردار بوده و تصمیمگیری و تفاهم در فضای صلح آمیز و آرامش از مسائل مهمی است که باید مورد استقبال یک وکیل خانواده باشد و در این فضا اقدام به تصمیمگیری در مورد مسائل پیرامون طلاق از قبیل مهریه، حضانت، جهیزیه، نفقه و….. نمایند.
ویژگیهای یک وکیل خانواده حرفهای در ایران
از آنجا که موضوعات حقوقی گسترده بوده و دارای تنوع و ابعاد مختلفی است، مدیریت هر پروندهای باید در دست وکیلی باشد که دارای تجربه و علم در آن زمینه بوده که در کنار آن، ویژگیهای شخصیتی و خاص مخصوص آن موضوع را داشته باشد؛ به سبب ماهیت مسائل خانوادگی و پیچیدگی و ظرافت خاصی که دارد، روند مشکلات پیرامون آن باید بهوسیله وکیل خانوادهای که مدبر و مسلط به این امور است، رهنمون شود؛ از جمله اوصاف و ویژگیهایی که یک وکیل خانواده باید واجد آن باشد عبارت است از:
۱. تخصص و تجربه
برای پیشبرد بهتر و صحیح چالشها و مشکلات خانوادگی، وکیل خانواده موردنظر باید تجربه کافی در این زمینه را داشته و بهترین مسیر را در بین طرق گوناگون و متعدد جهت حل مشکل را درک نموده و آن را برای راهنمایی بهتر موکل به کار میگیرد؛ بنابراین وکیل باید در زمینه حقوق خانواده تخصص و تجربه کافی داشته باشد تا بتواند راهحلهای مؤثر و قانونی را در اختیار شما قرار دهد.
۲. مهارتهای مذاکره
در وهله اول در مسائل خانوادگی، سعی در ایجاد توافقات صلحآمیز و مذاکرات بین طرفین از اهمیت ویژهای برخوردار بوده و یک وکیل خانواده جهت حفظ اساس خانواده باید انجام مذاکرات و رسیدن به توافقات سازنده را از طرح دعاوی در دادگاه در اولویت دانسته و قبل از بهکارگیری قوانین خشک حقوقی و پیمودن مسیر در دادگاهها که سبب تضعیف و فرسایش خانواده میشود، از طریق مذاکره و مشاوره سعی در حل مشکلات نماید.
۳. آگاهی از تغییرات قانونی
به روز بودن و آگاهی یک وکیل از قوانین جدید التصویب یا تغییرات ایجاد شده در رویه و قوانین قبلی بسیار مهم بوده و نقش تعیینکنندهای در نتیجه دعوا شما خواهد داشت.
۴. رعایت مصلحت و حفظ کیان خانواده
بالعکس بقیه دعاوی و موضوعات حقوقی، مسائل مطروحه در زمینه خانواده دارای مصالح اساسی برای جامعه بوده و قبل اقدام، وکیل خانواده باید عواقب و تبعات آن را سنجیده و مصلحت خانواده خصوصا فرزندان را در اعمال آن روش ارزیابی نماید.
دعاوی رایج در حقوق خانواده ایران
الف. طلاق توافقی و غیرتوافقی
طلاق و جدایی طرفین از یکدیگر به دو روش صورت میگیرد و آن بدین صورت است که ممکن است طرفین در جدایی از همدیگر توافق داشته و در یک تفاهم مشترک، درخواست طلاق داده و در زمینه مسائل مشترک خویش از قبیل مهریه، نفقه، حضانت و تقسیم اموال تصمیمگیری کرده باشند و دیگر نیازی به حکم دادگاه در این مسائل و حل اختلاف نباشد اما در روشی دیگر زوجین در جدایی از یکدیگر دارای توافق و تفاهمی نیستند و در این حالت که یکی از طرفین درخواست طلاق میدهد، دادگاه باید در رابطه با طلاق و دیگر مسائل پیرامون آن و حقوق و تعهدات مالی و غیر مالی زوجین تصمیمات لازم را اتخاذ نماید.
ب. محکومیت به پرداخت مهریه
مهریه یکی از حقوق قانونی زن است که به موجب ماده ۱۰۸۲ قانون مدنی برای زوجه به رسمیت شناخته شده است و به محض وقوع نکاح زن بر آن مسلط میشود و حق دارد در هر زمانی که اراده نمود پرداخت آن را از زوج بخواهد که در صورت عدم پرداخت، چه در طول زندگی مشترک و چه به هنگام درخواست طلاق طرفین، زوجه حق درخواست پرداخت و به اجرا گذاشتن مهریه خویش را از دادگاه دارد.
پ. نفقه و حقوق مالی زوجین
یکی از تکالیف مرد در زندگی مشترک، پرداخت نفقه زوجه و فرزندان در طول زندگی مشترک میباشد که معیار تعیین میزان آن بر اساس ماده ۱۱۰۷ قانون مدنی تعیین گردیده است:« همه نیازهای متعارف و متناسب با وضعیت زن از قبیل خانه، پوشاک، غذا، اثاث منزل و هزینههای درمانی و بهداشتی و خادم در صورت عادت یا احتیاج به واسطه نقصان یا مرض، ملائت و توانایی اقتصادیِ مرد یا وضعیت خانواده پدری زن، ملاکی برای تعیین میزانِ نفقه میباشد.» که در صورت عدم پرداخت نفقه از جانب زوج، زن حق اقامه دعوا و درخواست حکم به پرداخت آن را میتواند از دادگاه داشته باشد.
ت. حضانت فرزند
یکی از مهمترین مسائل در طلاق، سرپرستی و حضانت فرزند است. قانون بهطور مشخص معیارهایی برای تعیین حضانت فرزند دارد که به صورت کلی حضانت فرزند تا ۷ سالگی با مادر و بعد از آن برای پدر میباشد که میتوانند زوجین برای آن نیز توافقاتی داشته باشند.
خدمات مؤسسه حقوقی پویا یعقوبیراد
مؤسسه حقوقی پویا یعقوبیراد با تیمی از وکلای متخصص و باتجربه در زمینه دعاوی خانواده، آماده است تا در تمامی مراحل پروندههای خانواده شما، از مشاوره تا دادرسی، شما را همراهی کند. تیم حقوقی ما با تسلط کامل بر قوانین و تجارب عملی در دادگاهها و ایجاد صلح و سازش و توافق میان طرفین، میتواند راهکارهای مناسب و عملی را برای دفاع یا اثبات و حل مشکلات خانوادگی در اختیار شما قرار دهد.
اگر در خصوص دعاوی خانوادگی، نیاز به مشاوره یک وکیل خانواده در ایران داشتید، تیم وکیل ایرانی حرفهایترین و مجربترین وکیلها را از مؤسسه حقوقی پویا یعقوبیراد به شما ارائه میدهد.